Слідкуйте за нами

18-02-2021
  Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.     
  21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Саме з цього приводу у бібліотеці-філії №4  відбувся мовний батл «Рідну мову буду знати, берегти і шанувати». На захід завітали старшокласники гімназії №26. Після вступного слова було проведено мовні та літературні конкурси, вікторини, де учні показали себе справжніми знавцями своєї мови.      
  У цікавій ігровій формі проходили змагання двох команд «Мовознавці» та «Словограй».  Вікторини, ігри, розваги тримали у напрузі усіх учасників до завершення змагань. Вони згадували фразеологізми та українські прислів’я,  розгадували кросворд та ребуси. Боротьба була досить емоційною та веселою.     
  При оцінюванні  журі врахувало швидкість та правильність відповідей гравців, уважність, кмітливість та їх рівень знань з української мови. 

             



                 



  

                                                                                                                

 



Коментарі: Залишити коментар
 
X