Слідкуйте за нами

16-02-2021
     Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень народу до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них – молоді, сильні, ті, хто лише починав жити…
     Серед загиблих «Небесної Сотні» є і наш земляк. Ім’я Ігоря Сердюка назавжди вкарбується в нашу пам'ять. Він – наша гордість та слава, наша «Небесна Сотня»! 
     До Дня Героїв Небесної Сотні бібліотека-філія №4 підготувала тематичний перегляд літератури «Героїв завжди пам'ятають на небі й на рідній землі». Працівники бібліотеки знайомлять користувачів з матеріалами про події на Майдані, загиблих патріотів, названих народом «Небесною Сотнею». На перегляді представлені книги сучасних українських письменників, котрі оспівують гідність української нації, як-от в книзі-реквіємі  «Небесна сотня». Це історія про справжніх патріотів: простих людей, яких щодня бачиш на вулицях, їздиш із ними в транспорті, дихаєш одним повітрям. Людей, яких поєднало спільне прагнення жити по-новому, звільнитись від ярма, стати з колін, бути незалежними, самостійно обирати шлях свого розвитку. У цій хроніці висвітлений трагічний, і водночас символічний та сповнений надій відрізок з історії нашого народу. Подані біографічні дані Героїв Небесної Сотні, спогади родичів та близьких загиблих борців за світле майбутнє України, багато світлин та фактів трагічних подій лютого 2014 року.
     Важкі події тієї зими повинні назавжди залишиться в наших серцях. У пам’ять про полеглих Героїв революції Гідності. На славу Україні! 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X