Слідкуйте за нами

07-12-2020


Арт-простір читальної зали ЦМБ від 5 грудня презентував виставку репродукцій картин української художниці Катерини Білокур під назвою «Космос Катерини Білокур» в рамках відзначення 120-річчя видатної народної художниці.

 

Роботи надані із фондів культурно-просвітницької організації «Кременчуцьке Реріховське товариство» керівником  Людмилою Герасименко, яка через цікаві факти дала можливість присутнім  доторкнутись до частинки душі Катерини Білокур – побачити її картини, той надзвичайний світ квітів, природи, ніжності та краси. 

 

Світ,  у якому ми живемо, дуже мінливий, але є вічні цінності. Це ідеї доброго, прекрасного, справедливого, які без втілення у життя залишаються абстрактними. В космічному світі художниці ці ідеї знайшли своє втілення. Дивлячись на «живі» квіти, отримуєш естетичну насолоду і одночасно відчуття, що люди – це ті самі квіти з її картин. 
Катерина Білокур мала неабиякий талант до малювання, при цьому малювала не тільки пейзажі, а й натюрморти та портрети. Та все одно вона знаходила місце на полотні для квітів, які, здається, єдині по-справжньому розуміли її.  Особливими пензликами, зробленими своїми руками окремо для кожного кольору точно і філігранно вимальовувала всі деталі, кожний елемент її картин просто вражає.
 Суголосся барв на її палітрі нагадує зелений або синій килим, на якому виділяються голівоньки  квітів з яскравими соковитими й світлими листочками, що нанизані один біля одного, наче коралі, зрослі на благодатній українській землі. І таких на однім полотні зображала до 50 різновидів. За кожним шедевром мисткині стоїть титанічна праця.
Художниця-самоука Катерина Василівна Білокур з Полтавщини підкорила світ, її роботи надзвичайно потрібні і актуальні сьогодні!
Запрошуємо відвідати виставку, яка діятиме до 24 грудня і збагатитися культурно!!!



Коментарі: Залишити коментар
 
X