Слідкуйте за нами

02-12-2020
Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно з 1 грудня 1988 року за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Головною метою дня є підвищення глобальної обізнаності про епідемію, а також вшанування пам’яті постраждалих від цього захворювання. Символ Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом - червона стрічка, яка символізує пам’ять про людей, життя яких забрав СНІД. Також вона є символом боротьби із захворюванням і надії на те, що незабаром знайдуть ліки від «чуми» 20 століття. На рахунку цієї хвороби вже безліч мільйонів людських життів. 
   Україна є одним із лідерів серед країн Європи за темпами поширення ВІЛ-інфекції. Щодня в Україні реєструється 48,5 випадків захворювання. Всього ВІЛ-інфікованих понад 250 тисяч.
   Що таке ВІЛ? Що таке СНІД? Як передається ВІЛ? Чи є ліки від цієї хвороби? Дізнатися відповіді на ці запитання можете у нас. 
   З 1 грудня в бібліотеці-філії №5 експонується виставка-застереження, присвячена проблемам СНІДу «Чи бути здоровим - вирішуєш ти».

 

Кожному з нас варто пам’ятати, що здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах – найкращі методи профілактики СНІДу. Власне здоров’я залежить від вашого відношення до себе. Бережіть себе! 

Коментарі: Залишити коментар
 
X