Слідкуйте за нами

19-11-2020

Одна з найбільш знакових подій в історії української державності – Євромайдан.  Розпочавшись, як громадянський рух за європейське майбутнє України, що опинилося під загрозою внаслідок незаконних дій урядовців. Євромайдан переріс у масштабну національну Революцію Гідності.

До цієї доленосної дати, що відзначається щороку 21 листопада,відділ читальної зали ЦМБ підготував ілюстративно-документальну виставку «Українці – нація героїв».

 

Символом самовідданості  для всіх українців стали герої «Небесної сотні», які поклали своє життя у боротьбі за самовизначення нації. Ці події можна вважати історією, вони змінили Україну та українців.

 

 Запропонова до огляду виставка – це ілюстрації з періодичних видань  та праці українських письменників, науковців, публіцистів, в яких осмислюються революційні події, дається їм моральна та фахова оцінка, викладено міркування про значення суспільних змін для культури і націотворення.

З цих видань линуть голоси різних людей, вони належать до різних поколінь і середовищ, мають свій досвід громадської активності, але об’єднані  спільним прагненням – зберегти пам’ять про події Революції Гідності.

Коментарі: Залишити коментар
 
X