Слідкуйте за нами

16-11-2020
Всесвітній день ґудзика, заснований американською організацією National Button Society, традиційно відзначають 16 листопада.
          Ґудзик слугував і оберегом, і візитною карткою, і прикрасою. Вони багато чого могли розповісти про людину. Їх кількість, форма, зображені візерунки або знаки говорили про становище та статус власника. Ґудзик міг підказати, до якої професії належить людина. Наприклад, моряки носили ґудзики з якорями, а лісники – з дубовими листочками. Ось такий він – звичайний ґудзик!
Про це та багато іншого дізналися юні користувачі бібліотеки-філії №4, завітавши на мозаїку рукотворних чудес «В руках майстрів народжується диво». Захід розпочався тематичною бесідою «Історія одного предмета». Діти почули розповідь про те, звідки ж прийшов до нас ґудзик, про унікальні колекції, які зберігаються у світових музеях.

 

           Сьогодні у кожному домі упродовж років накопичується багато речей. Ніби й непотрібні, але викинути шкода. Зібравши старі ґудзики, ми навчили дітей виготовляти рамки для фото та оздоблювати їх ґудзиками. Вони працювали завзято і дружньо,

 

 

 

проявили свою фантазію та творчість,  із захопленням прикрашали свої поробки різними ґудзиками, тому і результат вийшов на славу – оригінальна рамочка для фотографії.

 

 

А головне, зробити це досить швидко і просто. Для цього потрібні  лише уважність, старанність та старі ґудзики.
Бібліотекарі під час заходу, нагадали наскільки важливий для нас цей елемент одягу, адже без нього було б все набагато складніше.

 

 
 









Коментарі: Залишити коментар
 
X