Слідкуйте за нами

09-11-2020

Щоб осягнути всі дрібні, проте такі важливі нюанси свого часу, потрібно читати якісну художню літературу тої країни, в якій живеш. Сучасне українське літературне поле достатньо широке. Для того, щоб у деякій мірі з ним ознайомитися ми підготували для вас книжкову виставку «Читай UA: Сучасне!  Класне!  Українське!».

 Відкриває виставку розділ «Читай про життя». Оскільки найбільше актуальних історій та персонажів, у яких легко можна впізнати себе чи своїх знайомих, дарує сучасна література, книги з цього розділу неодмінно припадуть вам до смаку. Тож проживайте безліч життів із героями і талановитими авторами!

 Вам цікаво знати, які  сучасні українські письменники гідно представляють нашу літературу за кордоном.  Їх твори перекладаються багатьма мовами, друкуються великими  накладами, продаються, їх читають.  Дізнаєтесь з розділу «Їх читають за кордоном».

 Нарешті ми застали той час, коли популярні книги українською почали екранізувати. Як порівняти книгу та кіно? Уяву та яскравість зображення? Сучасне кінематографічне мистецтво пропонує екранізацію на будь-який смак. Ви маєте вибір – спочатку прочитати, а потім подивитися фільм, або  подивитися, а потім прочитати. Можете оцінити як міняється сюжет при екранізації. Чи є щось цікавіше ніж книга? Мабуть, тільки кіно за цією книгою!

 Життя кидає нам виклик. І навіть якщо ти підліток, таких викликів не менше, адже щодня доводиться розв’язувати багато проблем, які інші вважають дрібницями. Де шукати підтримки? У друзів (якщо їм можна довіряти), у батьків (якщо з ними складається розмова), у соціальній мережі (яку ти обираєш для себе) чи в книжках? Але ж хіба в книжках пишуть правду? Такі собі вигадки класиків... На всі ці питання зможе дати відповідь розділ «Шанувальникам Young Adult читання». Відносно новий жанр Young Аdult  за кілька років зумів підкорити світ з обох сторін океану і трансформувався з книжок тільки для підлітків в один з найпопулярніших літературних напрямів XXI століття.

 То ж, якщо вам сподобалося, завітайте до абонементу юнацького відділу, і сподіваємося, що наша виставка стане чудовим путівником у морі українських сучасних книжок.  Читайте своєю рідною, українською мовою! Чекаємо на вас!

Коментарі: Залишити коментар
 
X