Слідкуйте за нами

09-11-2020

 

«Як парость виноградної лози

Плекайте мову. Пильно й ненастанно»

Максим Рильський

 

День української писемності та мови - свято, яке не дає забувати своє коріння. 6 листопада 1997 року було підписано указ Президента України, в якому зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування Преподобного Нестора Літописця».

Мова – духовний скарб нації. Українська мова – красива і багата, ніжна і ласкава, мудра і доброзичлива, чиста і щира, як і душа її народу. Багатство української мови виявляється в тому, що нею можуть висловити найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передати емоції та враження про побачене, почуте, прочитане.

 

В бібліотеці-філії №5 розгорнуто  книжкову виставку «Плекаймо нашу мову українську», присвячену Дню української писемності та мови. На виставці представлені книжкові видання, які розкривають історію мови, її роль в українському суспільстві, книги про культуру української мови, навчально-лінгвістичні та енциклопедичні посібники. Прикладом живої народної мови є перлини народної мудрості: прислів’я та приказки, думи та пісні, твори усної народної творчості. 

Тож шануйте, вивчайте і любіть рідну мову. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь.

Коментарі: Залишити коментар
 
X