Слідкуйте за нами

30-10-2020

Історія свята Хелловін нараховує тисячоліття, починаючи від кельтського фестивалю Самхейн, римського Дня Помони і християнського Дня усіх святих. У дивному святі Хелловін переплелися кельтська традиція вшановування злих духів і християнська – поклоніння всім святим. На початку нашої ери римляни завоювали кельтську територію та принесли свої традиції і свята. У ніч з 31 жовтня на 1 листопада вони святкували День Помони – богині рослин. У IX столітті, коли християнство розповсюдилося на території Великобританії, ці стародавні традиції змішалися з ще одним святом – католицьким Днем всіх святих – All Hallows Even, або All Hallows Eve.  Пізніше його стали називати   Hallowe `en, і врешті-решт – Halloween.

Не дивлячись на своєрідність, свято Хелловін в Україні вже міцно увійшло в календар осінніх тематичних заходів та приводів для веселощів серед молоді.

В ці дні наше приміщення заполонили павуки, кажани, і привиди.  Вся ця нечиста сила повилазила з підземного містичного книгосховища бібліотеки філії №4.

 

 До уваги користувачів бібліотеки-філії №4 розгорнуто книжкову виставку-лякалку «У вирі книжкових жахів, містики, пригод», на якій представлена велика кількість цікавих романів, повістей про вампірів, відьом, злих духів та привидів.

 Серед продемонстрованих літературних джерел -  Стівен Кінг, Дж.К.Ролінг, Том Холалланд, Поппи Брайт  та багато інших.

 Завітаючи до бібліотеки-філії №4, ви маєте нагоду перегорнути  сторінки містичних книг та сфотографуватися у нашій «яскраво-жахливій» фотозоні.

 

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X