Слідкуйте за нами

29-10-2020

28 жовтня у світі святкують День домашнього печива –  наших улюблених солодощів. Хто не любить цю випічку! Хрустке, солодке, ароматне печиво з чашкою чаю або какао зробить осінній вечір затишним і теплим. Впевнена, у кожного є  записничок з рецептом смаколика!

 А  з'явилося печиво практично одночасно з появою хліба, тобто, приблизно десять тисяч років тому. У старовинній кулінарній книзі написано, що печиво - це невелика частина від приготованого тесту для випічки, яку поміщали в піч малими порціями, щоб перевірити, нагріта чи піч.

Перше сучасне печиво з'явилося в 8 столітті до нашої ери в Персії. Воно було несолодким, тому не надто користувалося популярністю. А коли з'явився цукор, його стали використовувати і для випічки. Тоді  печиво стало смачним і  більш популярним.

 

  В бібліотеці – філії № 8 оформлена виставка-порада «Кулінарні шедеври», де представлені книги й журнали, прочитавши які, одразу захочеться приготувати  смачненьке  домашнє печиво для своєї родини і пригостити друзів. Як це завжди робить наша постійна читачка Чумак Лариса Миколаївна.  Дякуємо Вам за гостинці! 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X