Слідкуйте за нами

26-10-2020

Це свято відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України

В ході Другої світової війни саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. У ході вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. осіб, протягом січня 1943 – жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій.

Завершилося вигнання нацистських окупантів з України повним витісненням угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття, яке відбулося в результаті здійснення радянськими з’єднаннями Четвертого та Першого Українських фронтів Східно-Карпатської наступальної операції. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України.

 В читальній залі бібліотеки представлено виставку, присвячену безсмертному подвигу українського народу під час Другої світової війни.

 

 

До уваги користувачів представлена документальна, меморіальна, історична та художня література. Також представлені книги,які відображають події 1944 року.

 Окремі книги виставки росповідають про переможні й трагічні дні  визволення  Полтавщини і Кременчука. Ми пам'ятаємо подвиг наших героїв! 

 

 

Вічна слава тим, хто поліг у жостоких боях, доземний уклін героям, які перемогли нацизм.


Коментарі: Залишити коментар
 
X