Слідкуйте за нами

09-10-2020
Осінь - найяскравіше і прекрасна пора року. Її красою захоплювалися художники, про її пишноти писали поети,  її чарівну магію описували митці. Осінь – це не тільки дощ, сирість і холод. Це ще і буйство фарб, яскраві парасольки, походи в ліс за грибами та затишні і теплі вечори в колі сім'ї. 
  8 жовтня на вулиці Соборній , 9/16  працівники відділу читальної зали ЦМБ оформили  вуличну книжкову  виставку-інсталяцію  «Арт-лавка  «Гарбузові замальовки».

 

 

Мистецькі локації  були представлені через фотозону з осінніми натюрмортами, картини кременчуцьких художників та тематичну літературу.
Саме книжкова виставка «Азбука смаку короля осені» познайомила відвідувачів заходу  з рецептами страв із гарбуза, були представлені книги українських письменників, в яких можна прочитати про старовинний український звичай – сватання (коли до дівчини сватався хлопець, який їй не подобався, то вона підносила йому гарбуза), лірика кременчуцьких поетів про осінь та вподобаний українцями овощ.

 

Осінь – пора романтиків.  Приємною несподіванкою було те, що дві художниці  виявили бажання відобразити красу в своїх малюнках. Натюрморт Ольги Бойців вразили своєю натуральністю. 

 

Фантастично-космічні гарбузи Ірини Залюбовської вабили своєю загадковістю, пролетіла розпустивши  золотаві коси «Дівчина Осінь».

 

 

  Милували око осінні роботи майстрині петриківського розпису Анастасії Маховик.

 У фотозоні з Королем осені з радістю фотографувалася молодь, малюки-кременчужани.

 

 

 

Фотозона матиме своє продовження у читальній залі. Всі бажаючі матимуть змогу сфотографуватися.
Будьте романтиками, любіть яскраві осінні кольори, знаходьте час зробити тайм-відпочинок, завітавши до бібліотеки! 



Коментарі: Залишити коментар
 
X