Слідкуйте за нами

28-09-2020
    29 вересня День народження нашого міста. Більше чотирьох століть стоїть красень-Кременчук на  схилах  могутнього Дніпра. В його історії були і важкі роки, і радісні події та перемоги. Кременчук не один раз піднімався з руїн. Найстрашніша трагедія – це роки Другої Світової війни, коли вогняний вал майже стер місто з обличчя землі. Тому день визволення Кременчука від нацистських загарбників є другим днем його народження.
     З нагоди такого чудового свята бібліотека-філія №4 організувала біля свого приміщення вуличну книжкову виставку «Кременчук: від фортеці до сучасного міста». 

 

 На заході експонувалася література з історії Кременчука від стародавніх часів до сьогодення, книги, присвячені подіям у нашому  місті в роки  Другої світової війни та його визволенню від нацистських окупантів.

 

Окремо були виділені розділи про життя відомих та славетних мешканців Кременчука. На шанувальників літератури чекала значна кількість творів місцевих авторів. Приємним було відвідування виставки одного з поетів – Петра Шульги. Він із задоволенням познайомив присутніх  з декількома своїми поезіями, розміщеними в альманасі «Кременчук літературний».

 

    Найбільшу популярність на заході набула книга «Кременчуг: любимый город», в якій надрукована велика кількість листівок із зображенням міста в різні часи, а також наданий цікавий історичний матеріал. 

      Для нас, бібліотекарів, були приємними слова подяки від пересічних громадян за цікаво проведений захід. 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

      З Днем народження, рідний Кременчук!

Коментарі: Залишити коментар
 
X