Слідкуйте за нами

17-09-2020

 

Письменник Юрій Винничук – український письменник, драматург, літературний діяч став лауреатом літературної премії імені Івана Корсака  2020 року за романи «Аптекар» та «Сестри крові».
В романі "Аптекар" 
 події відбуваються у 1646—1648 роках спочатку у Венеційській республіці, а далі — у Львові. Історичне тло уміло використане для захопливої гри в дійсне-недійсне, де персонажі історичні сусідять з вигаданими, а їхні складні стосунки формуються у любовні трикутники. Фантазійні описи звучать як реальні, авторська вигадка відходить на другий план, змушуючи читача вірити у світ, витканий зі сну.

 «…це роман справжній. Живий. От вже, дійсно, цілющий бальзам на душу - на роз'ятрену і змарнілу від підробних ліків  українську читацьку душу».

 


В романі «Сестри крові» - це надзвичайно захопливий роман. Основною локацією книги є Львів - у часи його облоги восени 1648 року. Карколомні батальні сцени оборонців міста, ганебні втечі, накладення контрибуції, описи грабунку й безчинств, поведінка містян (русинів – українців, євреїв, поляків) підчас навали, це також розвінчення міфів довкола Богдана Хмельницького, інтригуюча історія шварцвальдського таємничого ордену «Сестер крові», трішки фентезі, ну і звісно любовна історія, яка б вона не була.

Ця книга є своєрідним продовженням роману "Аптекар", одначе, "Сестри крові" читаються і як цілком окрема історія.

 

 «Я радію, що є така премія, абсолютно унікальна в масштабах України. Як шанувальник творчості Юрія Винничука завжди насолоджуюся його текстами і маю задоволення, якого насправді з віком від книг маєш дедалі менше», – зауважив Михайло Слабошпицький, голова журі.

 

           


 

Коментарі: Залишити коментар
 
X