Слідкуйте за нами

28-08-2020

Відділ абонементу ЦМБ 26-27 серпня 2020 року, напередодні Дня знань, експонував вуличну виставку «Ось і школа, ось і клас – книжка вже чекає вас».

Вже минає літечко, і школярі залюбки підуть до школи. Хтось читав влітку, а хтось, можливо, забув? Тому наша бібліотека вирішила запропонувати молоді згадати тих авторів, твори яких необхідно було прочитати.

 Для молодших школярів ми представили класика сучасної дитячої літератури Всеволода Нестайка. Його книги навчають не одне покоління дітей людяності, доброті, ставленню до проблем з гумором. А які колоритні твори у Остапа Вишні, Павла Глазового! Вірші  Лесі Українки сповнені дивовижної глибини і віри в перемогу добра і кохання.

 Повість «Поліанна» Елеонор Портер навчить вас бути милосердними, вселить оптимізм у зневірених. Любителів пригод чекають Жюль Верн, Стівенсон та Джек Лондон, а детективів – Конан Дойл.

Для старших школярів були виставлені твори Булгакова, Селінджера, Ремарка, Оруела, Кузьми Скрябіна та класиків української і зарубіжної літератури за шкільною програмою,і ще багато цікавих авторів, які спонукають замислитись.

 Дуже цікаво було спостерігати за дітлахами, які розглядали книжки, представлені на виставці, з дитячою безпосередністю вигукували: «Ой, я цю книгу вже прочитала, і цю, і цю, а цю ще не брала!» На що ми відповідали: «У вас ще є час, все встигнете!»

А ще бібліотекарі провели вікторину «Подорож книжковими полицями». Як же раділи дітлахи, вгадавши твір за коротенькою характеристикою головних героїв! Впродовж демонстрації вуличної виставки, працівники активно рекламували свою бібліотеку, роздаючи  підготовлені флаєри з адресами соціальних мереж та режимом роботи відділу (сподіваємось, що ще більше кременчужан долучиться до активного життя нашої бібліотеки.)

 Виставкою цікавилися не лише діти, а й дорослі, які намагалися згадати те, що було прочитано в дитинстві.

 

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X