Слідкуйте за нами

04-08-2020
Відділ мистецтв щиро дякує нашим користувачам і пересічним кременчужанам, які щедро діляться з бібліотекою своїми книгами. Пропонуємо цінні видання для тих, хто бажає оволодіти мистецтвом малюнка та живопису. Ці посібники, подаровані нашій бібліотеці, безумовно, знайдуть своїх читачів!










Верделли, А. Рисунок.Искусство рисунка [Текст] : [учебник для начинающих художников] / Амилькаре Верделли. - Москва : ЭКСМО-Пресс, 2001. - 160 с. - (Классическая библиотека художника).

 

Практично в кожному з нас таїться прихований художній хист, який тільки і чекає відповідного моменту, щоб проявити себе.
Його лише потрібно розвивати за допомогою безперервних вправ, які сприяють вдосконаленню техніки і придбання необхідних навичок.
Книга А.Верделлі являє собою надзвичайно ефективний засіб оволодіння мистецтвом малюнка, який, у свою чергу, є необхідною передумовою для переходу до освоєння живопису.
У книзі наводиться перелік технічних можливостей, що надаються малюнком, і, що найголовніше, представлені сотні зразків, які можна копіювати, перш ніж переходити до зображення з натури.
Поступово малювання перетвориться на звичне заняття, а задоволення і захоплення від досягнутих успіхів стане найкращою нагородою за працю і прекрасним стимулом для подальшого вдосконалення.

Никодеми, Г.Б. Техника живописи [Текст] : Инструменты, материалы, методы:практические советы / Г.Б.Никодеми. - Москва : Эксмо, 2005. - 144 с. - 5-04-009960-6

 Вивчення техніки живопису вимагає багато праці і часу. У цьому вам допоможе посібник викладача Міланської академії мистецтв Г.Б.Нікодемі. А також огляд старовинних і сучасних матеріалів та інструментів буде цікавий як професіоналам, так і початківцям художникам. Дуже захоплююча і цікава книга, яка містить багато практичних порад від відомого художника. У ній все дуже дохідливо і зрозуміло пояснено і намальовано.


Барчаи, Е. Анатомия для художников [Текст] / Енё Барчаи. - Москва : Эксмо, 2005. - 344 с. - (Классическая библиотека художника). - 5-699-12758-5

 Єньо Барчаї - професор, багато років викладав в Будапештській вищій школі образотворчих мистецтв. Ця книга - результат його багаторічної педагогічної діяльності. Загальновідомо, що без знання анатомії неможливо вірно передати особливості фігури людини, характер її рухів. Професор Барчаї користується для показу людського тіла методом художнього зображення. Його анатомічні малюнки не тільки точно відтворюють людські кістки і м'язову систему, але також вони є творами художньої цінності. Книга - гарний довідник для початківця художника при вивченні будови людського тіла. Вона представляє великий інтерес для кожного майстра образотворчого мистецтва, а також для всіх тих, хто має якесь відношення до мистецтва, бо вона доступним художнім методом знайомить з вічною темою образотворчого мистецтва - людським тілом.



Коментарі: Залишити коментар
 
X