Слідкуйте за нами

21-05-2020

 

Вже сьогодні Україна святкує  День вишиванки. Цього року він буде дещо особливим – через карантин не всі зможуть зібратися разом і зробити традиційне спільне фото у святковому вбранні. Але нові обмеження дарують нам і нові можливості та сміливі ідеї.

Українська вишивка чарує красою і неповторністю. Тому, що наша вишивка - то велика таємнича книга, де мудрими предками закодований життєпис нації, її одвічне уявлення про своє життя та гармонію у Всесвіті, "Все життя у шитті і шиття як життя". Так могла б сказати Тетяна Дзюбан, в її доробку біля сотні робіт, виконаних переважно хрестиком. Так могла б сказати і Алла Оленченко із нашого мікрорайону. Так могла сказати бабуся Марії Усцової, прабабуся Комар Людмили, яка проживала в селі Горошино Семенівського району на Полтавщині. Так могли сказати Бартош Олександра і Євдокія Батіг із Сумщини.

 А ще хочемо дати пораду на додаток... всім, хто вважає себе українцем не за паспортом, а за станом душі, як кажуть. Одягайте свою вишиванку не лише у третій четвер травня і у свята великі. Одягайте і будні, і усміхайтеся людям… І тоді всі зрозуміють, що Ви - дійсно Українець!

Ми впевнені, що таке свято вкотре об’єднає всіх нас, тож, давайте підтримаємо це свято і зробимо його ще яскравішим.

З міжнароднем Днем вишиванки, друзі!

Коментарі: Залишити коментар
 
X