Слідкуйте за нами

15-05-2020

Одним з найстародавніших видів декоративно-прикладного мистецтва є вишивання. Вишивка вдосконалювалась протягом століть. У минулому кожна жінка вчилася ремеслу з малечку і проводили багато часу за цим заняттям. Прикрашали вишивкою одяг і предмети домашнього побуту різними візерунками, орнаментами, малюнками.

Кременчук багатий рукодільницями, які присвячують свій вільний час улюбленій справі – вишивці й тим самим прославляють рідну землю.

 

 

 

 У вітрині відділу читальної залі ЦМБ ви можете переглянути виставку-калейдоскоп «Життя у вишиванці, вишиванка – життя», однієї з народних майстринь нашого міста Оксани Близнюк.

 

Талант народної  майстрині багатогранний. Рушники, вишиті сукні і сорочки, створені її руками, палають яскравими фарбами. Гра кольорів, витончена краса виробів вабить око.

 

 

Кременчужани з задоволенням носять її вироби. Як символ країни, обереги-рушники, вишиті сорочки майстрині помандрували за кордон: в Канаду, Чехію, Польщу, Італію, Росію, а в Францію  аж п’ять.

Останнім часом українські вишиванки та вишиті речі стають популярнішими за будь-який модний тренд. І Оксана  готує нову колекцію  сумок, клатчів, гаманців, підвісок.

 Вишиванка – це вже давно не музейний експонат. Це частина стильного та сучасного образу. І ми не втратимо цей скарб, а й примножимо його і передамо нащадкам.

 

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X