Слідкуйте за нами

06-05-2020
Вже ніколи ми не зможемо довідатись, хто і коли вперше здогадався вишити чарівний  візерунок, і звичайний шматок домотканого полотна перетворився у витвір мистецтва . 
 Українська вишивка - це  чаруюча краса  і найсильніший оберіг.  Сьогодні це живе і сучасне мистецтво  розвивається і набирає обертів. Сучасні майстрині  теж створюють справжні шедеври, адже до їх послуг – яскраві якісні матеріали, нові технології,  можливість обмінятися досвідом в Інтернеті.  Наші бабусі про це і не мріяли. Що тут скажеш – 21 століття! 
В останній четвер травня вся Україна відзначає Всесвітній День вишиванки. Вже стало традицією, що користувачі бібліотеки-філії №10 мають гарну нагоду полюбуватися неповторними вишитими роботами Ніна Микитівна Касевич.

 

 


 Кажуть: «Якщо Бог наділяє талантами, то вже багатьма».Ніна Микитівна – відома людина у нашому місті. Всі, хто її, знає дуже тепло говорять про неї – і колеги, і учні. Вона професіонал у медицині, педагогіці, талановита майстриня, а найголовніше -  гарна людина: розумна, спокійна, доброзичлива, незважаючи на те, що життя було дуже нелегким.

 

Всі події української історії,  з минулого століття і до наших днів торкнулись, вірніше пройшли ураганом через її сім’ю. Але в її серці назавжди залишились любов і повага до людей, до рідної історії і культури.
Ніхто краще не розповість  про секрети вишивання, як сама майстриня. Ніна Микитівна все життя займалась вишиванням. За її словами, це виховує терпіння, вправність, майстерність, фантазію, відчуття краси, художній смак. А ще дарує величезну радість для душі. .. 

Коментарі: Залишити коментар
 
X