Слідкуйте за нами

14-04-2020
   Галина Костянтинівна Вдовиченко

 

народилась у 1959 році на Кольському півострові за Полярним колом. У дитинстві разом з родиною часто переїжджала, тому й довелося навчатися у школах Івано-Франківська, Надвірної, Рави-Руської, Москви, постійно бували у бабусі з дідусем у селі Отинія Коломийського району Івано-Франківської області, на батьківщині батька.    Закінчила філологічний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка.Живе у Львові. До 2017 року працювала заступником головного редактора щоденної газети «Високий Замок».
Окрім написання книг, захоплюється дизайном одягу та інтер’єрів, колекціонуванням рукавичок, ходить на лижах.   
У вересні 2008 року Галина Вдовиченко дебютувала з романом «Пів'яблука» і відразу заслужила визнання читачів. Книготорговельна мережа ЕМПІК відзначила її дипломом «Дебют 2008 року» в номінації «Кращий автор», а в конкурсі на найкращу українську книгу журнал «Кореспондент» присудив їй другу премію.   У червні 2009 р. Галина Вдовиченко отримала Першу премію в номінації «Роман» на літературному конкурсі «Коронація слова – 2009» за роман «Замок Гербуртів», який виданий під назвою «Тамдевін». 

 

 

  У 2011 р. Галина Вдовиченко стала членом журі літературного конкурсу «Юне слово».   І це далеко не всі нагороди Галини, їх доволі багато. Тож рахуйте:- спеціальна нагорода «Гранд – Коронація слова» (роман «Хто такий Ігор?»);- перше місце в номінації «Оригінально оформлене та проілюстроване видання» на Міжнародному дитячому фестивалі у Львові (травень 2011), нагорода «Книжковий Левеня» ( казкова повість «Мішкові міші»);- друге місце в номінації «Світ дитинства» та третє місце в номінації «Мистецтво друку» в національному конкурсі «Краща книга України» (2011), засновник — Держкомтелерадіо України ( казкова повість «Мішкові міші»);- короткий список Літературної премії Бі-бі-сі-2011. Роман «Бора» — у п’ятірці фіналістів;- перша премія в номінації «прозові твори для дітей» у Всеукраїнському конкурсі романів, п’єс та кіносценаріїв «Коронація слова – 2012» за казкову повість «Ліга непарних шкарпеток»;- «Ліга непарних шкарпеток» потрапила також  до п’ятірки фіналістів конкурсу «Дитяча Книга року ВВС — 2013»;- у «Гранд Коронації слова-2015» у номінації «гранд романи» переміг роман «Маріупольський процес».  

  На Книжковому Арсеналі у Києві у квітні 2016 року дитяче журі конкурсу «Волохатий олівець» нагородило повість «36 і 6 котів» відзнакою «Лиса ручка» — «За найсмішнішу книжку року».
Коментарі: Залишити коментар
 
X