Слідкуйте за нами

08-04-2020
   

 

   Артем Чапай (справжнє ім’я Антон Васильович Водяний) народився 2 грудня 1981 року у Коломиї. Далі навчався у Києво-Могилянської академії, де отримав ступінь бакалавра. Під час навчання працював вантажником, кур'єром, редактором дитячого журналу, перекладав фільми на телеканалі "Інтер", був репортером при МЗС.
   Артем Чапай півтора року мандрував Америкою. За результатами цієїтривалої подорожі написав свою першу книгу «Авантюра», що вийшла друком у 2008 році.

 

 


   Три його наступні книги поспіль потрапляли до топ-5 конкурсу Книга року Бі-бі-сі: «Подорож із Мамайотою в пошуках України» у 2011, "Червона зона" — дебют Артема Чапая в сутохудожнійлітературі — у 2014 і «Понаїхали» у 2015.
   Під час війни на Донбасі працював репортером у виданні Інсайдер. Двічі фіналіст журналістської «Честіпрофесії»
   У квітні 2015 року вийшласпільна з Катериною Сергацковою книга репортажіві з Донбасу «Война на три буквы». По три репортажі Чапая і Сергацкової з цієї книжки номіновано на міжнародну журналістську премію KurtSchorkAwards. Окреміоповідання та репортажі Чапая видано також англійською, польською, чеською та словенською мовами.

 


       Дуже добре Артем зарекомендував себе, як перекладач. Перекладав книжки Магатми Ганді, Едварда Саїда та ін.
       Артем Чапай є співзасновником громадського руху "Збережисвій  Київ".
   Одружений, має двох синів, про їхнє виховання написав книжку «Тато вдекреті», що перемогла в номінації «Батьківська книжка року-2016» у конкурсі сайту БараБука. Саме цю книгу бібліотекарі відділу абонементу ЦМБ радять прочитати тим у кого поганий настрій, або просто хочеться посміятися.
   Вона є у нашій бібліотеці. Тож, як тільки закінчиться карантин, ми на вас чекаємо! 



Коментарі: Залишити коментар
 
X