Слідкуйте за нами

08-04-2020
  Відділ абонементу ЦМБ розпочинає нову рубрику "Вперше в бібліотеці”  #Вперше_в_бібліотеці . Вона присвячена авторам, чиї книги вперше з'явилися в фонді нашого відділу. 
  Герой нашої сьогоднішньої розповіді — Борис Херсонський і його книга KOSMOSNASH, яка вийшла 2015-го року у Чернівецькому видавництві Meridian Czernowitz; Книги - ХХІ.  

 

 


  Це відомий сучасний поет (народився в 1950 році в Чернівцях, живе в Одесі), лікар — психіатр за професією, автор більше двадцяти збірників, які видавались в Україні, Росії, США, Нідерландах, Австрії, лауреат декількох премій. Так склалося, що визнання поет отримав спочатку за кордоном (на тиск радянської цензури відповів тривалим 20-літнім мовчанням до кінця 80-х). 
  Останнім часом все більше пише українською мовою. "Бути українським автором — це справа честі”, - вказує Херсонський у інтерв'ю газеті "День”.  А його  сторінка у Фейсбуці складається з віршів, котиків та книжок. 
  Вірші Бориса Херсонського ліричні, іронічні, з біблійними мотивами. Також до книги  KOSMOSNASH увійшли спогади про дитинство, юність, про своїх теж відомих батька, дідуся. 
  Приходьте за книгою після карантину до бібліотеки, читайте Бориса Херсонського в інтернеті, відкривайте для себе цікавого автора.



(фото автора взято зі сторінки книжкового блогу  https://blog.yakaboo.ua/b-h-10/ )




Коментарі: Залишити коментар
 
X