Слідкуйте за нами

31-03-2020
 

 

 Ніка Нікалео народилася у місті Львові в інтелігентній мистецькій родині.  Ще у школі захоплювалася музикою та літературою.  Дописувала у різні видання починаючи від «Піонерської правди» і завершуючи славнозвісним журналом «Вокруг света». Саме редакція останнього порадила їй писати і далі, не зупиняючись.
    Першу вищу освіту отримала у Львівському національному університеті ім. І.Франка, де здобула фах журналіста та отримала диплом і свідоцтво перекладача, написавши і захистивши дипломну роботу англійською мовою. Другу освіту отримала у Львівській комерційній академії на факультеті фінансів. Там же 10 років пропрацювала літературним редактором фахових видань.
   А ще Ніка Нікалео - громадська діячка та натхненниця Львівського жіночого літературного клубу. До його спільноти в різний час долучилися такі відомі авторки, як Тетяна Белімова, Дара Корній, Наталя Лапіна, Світлана Горбань, Галина Вдовиченко та інші не менш відомі жінки.
    Список нагород Ніки Нікалео просто вражає.
   Дипломант конкурсу «Коронація слова-2010» за роман «Dolce Vita».
   Лауреат конкурсу «Коронація слова – 2013» у номінації  «Вибір видавця» за роман «Любові полум’я».
   Дипломант «Корнейчуківської премії – 2014».
   Володарка премії «ТОП-50 успішних жінок Львівщини» (2017).
  2018 — відзнака «Люди Львова» у номінації «Золоте перо» за укладання та авторство серії збірок про Львів: «Львів Кава Любов», «Львів Смаколики Різдво», «Львів Пані Панянки» та інші.

 

 

 



Коментарі: Залишити коментар
 
X