Слідкуйте за нами

05-03-2020
 Мабуть, символічно, що саме Світлана Талан святкує свій день народження напередодні Весняного свята – 8 Березня.  Адже романи її для жінок  і про жінок – ніжних, чуттєвих, які іноді помиляються, але їх завжди веде за собою кохання до чоловіка, дітей, до Батьківщини і батьків. Ця тема звучить у романах «Купеля», «Букет улюблених квітів», «Надеюсь и люблю» та ін.
4 березня у бібліотеці-філії №6 почала діяти книжкова виставка, присвячена ювілейному Дню народження авторки.

 


Сама письменниця – жінка дуже цілеспрямована, відверта, з сильним характером. Такі ж і її твори, головна ідея яких – навіть у найскладніших життєвих ситуаціях треба залишатися людиною. «Сюжети виникають самі по собі, коли зустрічаєш цікаву людину, чуєш історію, яка зачепила за живе, посіла у серці й не дає спокою», - так письменниця говорить про свої твори.
Золота письменниця почала писати уже у зрілому віці. Випадок  змінив долю: чоловік запропонував написати роман і почалося… Нині Світлана Талан входить у трійку найпопулярніших авторів за версією українського журналу «Фокус» та має звання «Золотий письменник України». Займається улюбленою справою, від якої отримує задоволення.
 Для С.Талан знаковим є роман «Коли ти поруч» (2012р.), який у 2011 році спершу вийшов під назвою «Щастя тим, хто йде поруч». Книга «Коли ти поруч» за рік була продана рекордним тиражем 80 тис. Цей роман відрив шлях для Світлани Талан у велику літературу.

 


Авторка обирає теми, які наболіли для суспільства. Зокрема, у романі «Розколоте небо»(який рекомендований до включення у шкільну програму для позакласного читання)  йдеться чи не про найтрагічнішу сторінку історії нашого народу, коли жорстоко і цинічно стерто з лиця землі мільйони етнічних українців. Просто заморено голодом. Прототипом головного героя став прапрадід письменниці. Роман вражає, викликає шквал емоцій.

 


Письменниця торкається і теми війни на сході України, зокрема у романах «Оголений нерв», «РаКурс» та ін. Сама жила у Сєверодонецьку, окупованому сепаратистами та російськими найманцями.  Роман «Оголений нерв» писала під вибухи. «Цей роман – мій суцільний душевний біль, написаний під вибухи, коли було дуже страшно і ніхто не знав, що з нами буде завтра», - розповідає автор. 

 


 Завітайте до нас на книжкову виставку і ознайомтеся із творчістю ювілярки. «Варто читати те, що йде до душі, зачіпає за живе, надовго вкарбовується у пам'ять , змушує щось змінити у своєму житті», - радить читачам Світлана Талан. Тож приєдуйтеся!!!   

Коментарі: Залишити коментар
 
X