Слідкуйте за нами

27-02-2020
26 лютого в бібліотеці-філії № 4 відбулася on-line – зустріч з полярником, співробітником Інституту гідробіології НАН України Олександром Савицьким,

 

присвячена  200-річчю відкриття Антарктиди.  
       Як тільки не називають Антарктиду: «королева холоду», «безлюдний континент», «край Землі». Найхолодніший та найпівденніший материк Земної кулі було відкрито пізніше за всі інші і довго не було вивчено через наднизькі температури. Хоча і зараз, через 200 років після відкриття, материк ховає у собі чимало загадок, але продовжується освоєння та вивчення Антарктиди. Вона визнана континентом, який не належить жодній країні.
     Захід проходив у формі телемосту між бібліотекою-філією № 4 та бібліотекою «Солом’янська» ЦБС Солом’янського району міста Києва. 

 

 


     Оn-line – спілкування почалося з вітального слова та тривало понад годину, лунали спогади полярника, демонструвалися фото із зимівок, учні ставили запитання вченому, йшло живе спілкування між Києвом та Кременчуком. Молодь дізналася про історію відкриття Антарктиди та роль українців в дослідженні континенту.  Олександр Леонідович розповів про життя та роботу XXI Української антарктичної експедиції, у складі якої він здійснював дослідження разом з 12-ма іншими учасниками протягом року. Полярники проводили геолого-геофізичні, біологічні, гідрометеорологічні та океанологічні дослідження на українській станції "Академік Вернадський". 

 


      Бажаючих поставити запитання гостеві  видалося набагато більше, ніж міг вмістити ефірний час. Старшокласників цікавило: який тваринний світ Антарктиди, яка температура, вони переймалися проблемою глобального потепління.
      Зустріч в режимі живого спілкування дозволила молоді більше дізнатися про професію полярника і, можливо, хтось із них захоче стати ним. 

 

 


      В заході також взяли участь представники КУ ПЗФ РЛП "Кременчуцькі плавні" Полтавської обласної ради, зокрема в.о. директора Надія Гальченко, кандидат біологічних наук, доцент КрНУ ім. Остроградського, голова Кременчуцького міського осередку ВЕЛ, з ініціативи якої відбулася ця зустріч. 

 


     Наша бібліотека дуже вдячна Олександру Савицькому та Оксані Овчаровій, завідуючій бібліотеці «Солом’янська», за можливість спілкування в  такому форматі. 
      А наостанок усі учасники телемосту вирішили, що хоча подібний захід був проведений вперше, але не може бути останнім і співпраця між бібліотеками Києва та Кременчука має бути продовжена.

Коментарі: Залишити коментар
 
X