Слідкуйте за нами

20-02-2020
     19 лютого у бібліотеці – філії №3 для дорослих відкрилася виставка робіт знаменитого кременчуцького коваля Геннадія Сметанко «Світ троянд Геннадія Сметанко» та  презентація його нової роботи «Дерево життя».

 

 


   Геннадій Сметанко – людина особливого стилю як у творчості так і у спілкуванні з людьми та світом.  Тому на свято завітало багато шанувальників ковальського мистецтва, рідні та друзі митця.  На відкритті виставки, аби гості й не думали сумувати,  мама  коваля виконала декілька пісень, і це було настільки душевно, що гості співали разом з нею.  Сюрпризом для майстра стали музичні номери від   прихильниці  його творчості Олени Івлєвої та давнього друга Юрія  Прокопенка. Також присутні  змогли насолодитися поетичними творами від літераторів міста. 

 

 

 


Автор експонатів – коваль-художник Геннадій Сметанко розповів звідки він черпає натхнення та чому троянди стали основними темами його творчості.
«Якщо хочеш залишити слід – створи троянду. Тому що троянда у ковальській справі – є найкрасивішим і найкрасивішим мистецтвом. В руках майстра народжуватиметься краса, якою будуть милуватися», - говорить Геннадій Сметанко.
У ковальському ділі він вже 20 років, і за цей час його робота перетворилася на творчість, а вироби з вогню та заліза стали справжніми витворами мистецтва.

 

 


 Родзинкою виставки стала презентація його нової роботи  «Дерево життя». Ця робота- поєднання любові, Всесвіту, людини і родини. В образі дерева поєднались уявлення про час, простір, життя і продовження роду.

 


Поринувши у світ прекрасного кожен глядач виставки був вражений дивовижною майстерністю та красою робіт. Загалом, виставка коваля справила незабутнє враження. 

 

 

 


 

Коментарі: Залишити коментар
 
X