Слідкуйте за нами

10-02-2020

  Кременчуцьке письменство зібралось у відділі мистецтв, аби вшанувати пам'ять свого друга Стаса Гедмінаса - старійшини спілки літераторів "Славутич". Уродженець Литви, ще в молодості С.Гедмінас залишився жити у Кременчуці. Він назавжди став сином України, її палким патріотом, їй присвячував свої проникливі вірші. А ще був ліриком і філософом, про що переконливо свідчить його поезія. 

 

 

 


  Дехто з присутніх не знав поета особисто, і на меморіальному вечері пізнавав його через його твори. Через вірші-роздуми, вірші-спостереження поступово поставав образ людини надзвичайно скромної і водночас відкритої, яка правдиво дарує людям свої почуття, ділиться всім, що пережите, що її хвилює. Така поезія, висока і чиста, зачіпає струни душі і знаходить доріжку до кожного серця. Письменники читали прості і щиросердні вірші, написані українською і російською мовами: "Колечко", "Кременчук", "Прозвеню тишиной", "Смогу ль дожить до славы Украины"... 

 

 

 


  Вела зустріч поетеса О.А.Пилипчук, яка дорожить своєю дружбою з поетом. Щемкі рядки свого віршу вона присвятила С.Гедмінасу. Літератори вирішили доскласти зусиль, аби зібрати увесь творчий спадок Стаса Гедмінаса і видати його окремою збіркою. Ця людина дійсно гідна, аби її пам'ятати і увіковічнити цю пам'ять у книзі.

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X