Слідкуйте за нами

06-02-2020
30 січня дітвора початкової школи  №15,разом з працівниками бібліотеки-філії №10 відсвяткували 90-річчя улюбленого дитячого посьменика Всеволода Нестайка.

 

 


Твори  Нестайка  вже багато років входять у ТОП-десятку найпопулярніших дитячих книжок і очолюють хіт-парад у кожній дитячій бібліотеці.
 В чому ж секрет такої популярності? Все просто -  вони  розповідають  про найважливіше, найголовніше на всі часи -  дружбу, справедливість і добро. А ще вони веселі і смішні. 
Здається, він говорить тими самими словами і малює тими самими пензлями, що й сотні інших письменників, але чомусь його твори найцікавіші: тут і гумор, і пригоди, і чарівна магія.   
Феномен Нестайка в тому, що за  півстоліття на його веселих і дотепних книгах  виросло кілька поколінь.
Бібліотекарі розповіли про сім’ю, в якій виріс майбутній письменник,про його дитинство.

 

Нестайко дуже прагнув швидше стати дорослим,а коли виріс раптом збагнув, що даремно поспішав вирости, що дитинство – найпрекрасніша, найщасливіша пора людського життя, бо дитячі роки неповторні.  І так йому захотілося повернутись назад, у дитинство - догратися, досміятися, добешкетувати…  Та нема у часу дороги назад. Але  він  таки знайшов дорогу - став  дитячим письменником. 
Школярі ознайомилися з найкращими творами Нестайка: «В Країні Сонячних Зайчиків», «Дивовижні пригоди в лісовій школі»,
"Одиниця з обманом”, "П'ятірка з хвостиком” та «Супер-Б з фрикадельками», «Тореадори з Васюківки», посміялись над кумедними пригодами їх героїв.

 


А за активної участі дітей  у літературній вікторині "Калейдоскоп казок”, конкурсі знавців книг Нестайка „Забавна переплутанка»
стало зрозуміло,що твори Нестайка подобаються дітлахам. Всеволод Нестайко – дивовижний автор. Сьогодні його книжками зачитуються мільйони дітей "від 2 до 102 років»,отримуючи море позитиву і гарного настрою.

















Коментарі: Залишити коментар
 
X