Слідкуйте за нами

23-01-2020

В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Української Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День незалежності і соборності України.

 Тому до цієї дати 23 січня  відділ читальної зали ЦМБ спільно з контакт-центром 16,17 провів  патріотичний усний журнал «Під покровом тризуба». Бібліотекар та провідний  спеціаліст відділу по роботі з населенням контакт-центру № 17 Євгенія Нікукаєва привітали всіх із знаменною датою і ознайомили присутніх з історією виникнення свята Соборності України та з цікавими фактами про нашу Батьківщину, після чого до уваги присутніх був запропонований перегляд відеофільму про Соборність.

 

 

  Аудиторія, а цього разу вона складалася з громади мікрорайону №16,17 та відвідувачів бібліотеки, дізналася багато цікавого про героїчне минуле нашої держави. А допомагали у проведенні запрошені на захід наші невтомні студенти університету третього віку крюківського району, учасники гуртка «Калинове гроно» на чолі з Галиною Василівною Яценко. Їх святкова програма була дуже насиченою і різноманітною: це і вікторина про День соборності, і сценки про українську мову, і читання віршів, а також  українські пісні, які у виконанні Валентини Ільїної, Олександри Сметанко та Алли Лебєдєвої були настільки запальними, що вокалістів із задоволенням підтримав увесь зал, співаючи разом усім знайомі та улюблені композиції.

 Вечір промайнув дуже швидко, глядачі у піднесеному настрої залишили стіни читальної зали, отримавши яскраві емоції від насиченої і цікавої програми. Також приємно, що після історичного вечора до нашої бібліотеки записались нові користувачі, які висловили бажання відвідувати й інші цікаві заходи.

Коментарі: Залишити коментар
 
X