Слідкуйте за нами

22-01-2020

 

     Українська мрія – єдність, свобода і незалежність. Проголошення Соборності УНР і ЗУНР  22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання українських земель в єдину державу. Подія основоположна для українського державотворення. До цієї видатної події в бібліотеці – філії №5 пройшла година державності «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи». 

 Завідуюча бібліотеки розповіла присутнім, а це люди старшого покоління, про історичні події тих років,про становлення і розвиток українського державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежність. Присутні з цікавістю прослухали історію виникнення свята, жваво і емоційно обговорювали події того часу.

 Активна користувачка нашої бібліотеки Влах Зінаїда Олександрівна поділилась своїми враженнями від прочитаних книг про історію українського народу, його постійну боротьбу за свободу та незалежність. Учасники заходу вшанували пам’ять борців за волю і незалежність України,  героїв Небесної Сотні та героїв АТО/ООС, спілкувалися між собою та працівниками бібліотеки, порушуючи питання життя  українського народу. 

 Відвідувачам   запропоновано переглянути   тематичну літературу представлену на книжковій викладці, яка висвітлює тернистий шлях України до соборності.  День Соборності як ніколи актуальний для України. Це історичне обєднання має нагадувати кожному українцю про те, що наша держава велика, єдина, сильна та непоборна.

Коментарі: Залишити коментар
 
X