Слідкуйте за нами

17-01-2020
  8 січня 1935 року народився видатний український письменник-шістдесятник Василь Симоненко. Недовгим було життя поета - воно, як блискавка, яскраво спалахнуло і швидко згасло. Василь Симоненко прожив тільки 28 земних літ…
  Василь Симоненко став для нас легендою. Нескорений, як Прометей, з гарячою і пристрасною натурою, непримиренний до ворогів українського народу, великий патріот України, щирий і добродушний, він увійшов у літератору як поборник правди і добра.

 

 


  Василь Симоненко писав поезії, провідною темою яких є любов до рідної землі, відповідальність за її долю, новели, пробував створити кіносценарій зі студентського життя, став автором численних статей, театральних і літературних рецензій. Створив три казки для дітей і дорослих: «Цар Плаксій і Лоскотон», «Подорож в країну Навпаки», «Казка про Дурила».

 

 


  З нагоди 85-річчя від дня народження В. Симоненка у бібліотеці – філії №3 представили літературну візитку про видатного українського письменника Василя Симоненко. Завідувачка бібліотекою Олена Кузьминська познайомила присутніх з матеріалами книжкової виставки та розповіла про трагічну долю поета. На свято завітали студенти Університету третього віку, які виконували безсмертні рядки  поезій Василя Симоненка, справжнього патріота, поета, великого сила землі полтавської. Галина Василівна Яценко розповіла цікаві факти з життя поета та його родини. Вона ознайомила учнів РЦПТО №1 з унікальними  книгами спогадів  про Симоненка, написаними його друзями, з якими він працював в редакції газети «Черкаська правда» Вірою Обренко та Миколою Сніжко. 
  Учні відкрити для себе В.Симоненка не лише як талановитого поета, літератора, журналіста, а й як людину та особистість.

 

 





Коментарі: Залишити коментар
 
X