Слідкуйте за нами

14-01-2020
  «Мед, мак, пшениця – солодка традиція». Таку етно-программу гурман-вихваляння підготували бібліотекарі  читальної зали ЦМБ, яка пройшла 12 січня  у приміщенні бібліотеки.
  Бібліотекарі раді були вітати любих гостей, бо зібралися на вечорниці три покоління людей з різних мікрорайонів міста. Є у нашого народу чудові традиції, колядки, щедрівки і вечорниці, які старше покоління передає наймолодшим. 

 

 


  Особливо красивими українські жінки виглядають в українській хустці. Майстер-клас з пов’язання  хустки довів, що наші жінки найгарніші.
  Веселі народні ігри розвеселили всіх присутніх. Із задоволенням, навіть, найменші слухали обряди, в яких  наші пращури прославляли найголовніші плоди поля, городу і саду. Обряди на примирення і прощення.

 


  Екскурс в дівочі  гадання на Меланку і Василя, наповнили атмосферу  магічними діями і чарами. Все це – намагання розгадати своє майбутнє і забезпечити щастя і добробут на наступний рік. 
  Та які ж вечорниці без танцю. Під українську музику ноги самі йдуть в танок. Дівчата вміло витанцьовували елементи народного танцю.

 

 


  Захопив процес приготування  обрядової каші з цілих зерен ячменю, який дійшов до нас із глибини віків. Гості поділилися сімейними секретами приготування смачної куті, яка є особливим десертом, бо для неї призначено лише кілька днів у році. 
  Вечорниці закінчилися не лише частуванням кутею, колядники  влаштували батл між  щедрувальниками. Чудові колядки, а найголовніше  - надзвичайні люди поруч!

 




Коментарі: Залишити коментар
 
X