Слідкуйте за нами

23-12-2019

 Грудень – щедрий на свята місяць. З особливою любов’ю та нетерпінням зустрічають діти перше новорічне диво – день Святого Миколая Чудотворця. Адже саме це свято розпочинає низку веселих новорічних та різдвяних свят, які  принесуть  багато приємних сюрпризів і подарунків. Цього  незвичайного святкового дня в бібліотеці – філії №5  була проведена дитяча   година «Вечорниці на Миколая».

 Святом доброти і гарного настрою став цей  день для дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Бібліотекарі познайомили маленьких користувачів з історією виникнення свята, розповіли дітям як святкують цей день у нас на Україні та інших державах, адже Святого Миколая вважають заступником всіх дітей. Діти послухали легенду про Миколая та звичаї українців, зацікавили їх і народні вірування та прикмети, пов’язані з цим днем.

 Про традиції та звичаї  відзначення цього дня в Україні розповіла книжкова виставка  «Святий Миколай дарує казку».  Звичайно захід не обійшовся без традиційних розваг. Присутні з веселим настроєм та великим задоволенням грали у різноманітні зимові ігри, відгадували загадки, декламували вірші, приймали активну участь у цікавих конкурсах.

 

 А ще діти розповідали про свої гарні вчинки, ділились радістю, що зранку до кожного завітав Святий Миколай і залишив подарунок. Світилися дитячі очі щастям, коли по закінченню свята всі отримали подарунки від благодійної організації «Нове серце» та  солодощі від Ради ветеранів мікрорайону №7.Цей день та цікаво проведене дозвілля в бібліотеці запам’ятається малечі надовго.

Коментарі: Залишити коментар
 
X