Слідкуйте за нами

18-12-2019
17 грудня в літературно-мистецькій вітальній Центральної міської бібліотеки за підтримки ГО "Культурний діалог" відбулася презентація видань Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства, німецько-українського проекту "Вчимося пам'ятати" та видавництва "Дух і літера". Менеджерка проектів ГО "Культурний діалог" Олена Нестерова представила спікерів заходу - Анну Бережну та Тетяну Бородіну.

 

 Анна Бережна  розповіла про проект "Вчимося пам'ятати", менеджеркою якого вона є.

 

 Тетяна Бородіна - історик, наукова співробітниця Центру 
 досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства НаУКМА, аспірантка Докторської школи НаУКМА - представила видання публіці.

 

Присутні з захопленням слухали розповідь пані Тетяни, яка не тільки познайомила з книгами, що висвітлюють тему Голокосту, та посібники з єврейської історії та мистецтва, а й дидактичні картки з історії Голокосту. До речі, всі навчальні навчальні посібники рекомендовано для школярів! Цікаві та гарно оформлені, книги і картки викликали непереборне бажання взяти їх в руки та познайомитися ближче, що із задоволенням і зробили гості заходу.

 

 

 Голокост і Друга світова війна - одні з найсумніших сторінок історії людства. Але знати і пам'ятати про них потрібно. Все це дає поштовх для пошуку нових форм викладання історичних фактів, щоб бути ближчим і зрозумілим молодому поколінню. Так було створено графічну біографію - матеріали у форматі мальованої книги про Анну Франк. 
Принцип коміксу було використано для викладення трагічної історії єврейської родини.

 Історія Анни Франк, знайома всім та ще раз нагадана пані Тетяною,  глибоко вразила присутніх.  
А після розповіді про видання ще довго розмовлялм про тісні зв'язки українського та єврейського народів, про їх дружнє співіснування в Кременчуці та на Полтавщині та про необхідність подібних проектів, які не дозволять загубитися у віках па'мяті народу. 
книги та дидактичні картки, представлені під час заходу, були подаровані бібліотеці, за що ми щиро дякуємо!



Коментарі: Залишити коментар
 
X