Слідкуйте за нами

10-12-2019
На початку грудня проводиться Всеукраїнський тиждень права.  Заходи, цьому присвячені, вже стали традиційними і відбуваються щорічно в тиждень, включаючи 10 грудня – День прав людини.
      Цьогоріч Тиждень права в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих розпочався  9.12.2019 року з години запитань і відповідей «На паралельних дорогах прав і обов`язків». Захід відбувся  зі старшокласниками гімназії №18 в стінах цього закладу.

 

На зустріч запрошений досвідчений юрист, правознавець Савченко О.В.

 

 

Учням було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов`язки та відповідальності згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки.

 

Життєві приклади, конкретні ситуації які розглядалися під час зустрічі змусили учнів замислитись над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. Гість звернув увагу присутніх на адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх і про види покарань, які можуть бути застосовані до них.

 


     Школярі задавали багато запитань на правову тематику та одержували вичерпні відповіді від правознавця. Година пройшла цікаво, змістовно, а головне засвідчила небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності.

Коментарі: Залишити коментар
 
X