Слідкуйте за нами

28-11-2019
27 листопада у бібліотеці – філії № 3 була проведена респект – зустріч «Протидія булінгу в молодіжному середовищі».

 

 
 Булінг -  поширена проблема в сучасному українському суспільстві, і найгостріше вона постає в освітньому середовищі, де дитина проводить більшу частку свого повсякденного життя. За результатами дослідження , проведеного UNICEF  у 2018 році, 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемами булінгу, а  24 %  дітей стали жертвами цього явища. 
Тому бібліотекарі вирішили не залишатися осторонь цієї проблеми і запросили на зустріч з старшокласниками Світлану Терещенко – начальника відділу правопросвітництва Кременчуцького міського центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги та Оксану Моріну – провідного спеціаліста Крюківського районного відділу пробації.

 


Під час зустрічі спеціалісти шляхом відкритої розмови, за активної участі  учнів, допомогли з’ясувати  види та ознаки булінгу, відповідальність за вчинення булінгу. Учні отримали відповіді на питання : чому булять? що робити, якщо булять тебе  і що робити, коли бачиш як булять іншого?
В ході заходу було проведено практичну гру , під час якої учні отримали для прикладу історію з життя дітей та самостійно визначали вид булінгу, хто потерпає від булінгу та хто вчиняє булінг. Діти були досить активними та задавали багато питань.

 

 


Крім того, фахівцями було запропоновано переглянути декілька відеороликів, в яких йдеться про шкільний булінг та надано друковані матеріали про проблему та шляхи  її  вирішення.

 



Коментарі: Залишити коментар
 
X