Слідкуйте за нами

06-11-2019
          9 вересня виповнилося 250 років українському поету, драматургу, засновнику  нової  української  літератури,   громадському   діячеві І.П. Котляревському.
          Його творчість - це справді епохальне явище у духовному житті українського  народу. Він першим звернувся до животворних джерел народної мови, зробив її літературною, використав скарби фольклору та етнографії українців. Його твори сповнені непідробного гумору, високої, поетичної, щирої любові до народу.
          До цієї дати та з нагоди Дня української писемности та мови  відділ читальної зали ЦМБ, разом зі студентами крюківського університету третього віку, провели літературно-музичну світлицю «Сяйво справжнього таланту великого українця» для студентів КрНУ.

 


          Ведуча заходу, Яценко Галина Василівна, згадала про історію свята, розповіла про життєвий та творчий шлях митця, відзначила роль Котляревського у формуванні живої розмовної мови, адже він першим проклав глибоку борозну на цілині нової української національної  культури як письменник і драматург, як творець своєрідної енциклопедії народного українського побуту. Він першим заявив, що мова нашого народу багата, гарна і гідна того, щоб стати мовою літератури та науки.

 


         Святкова програма була насиченою, учасники заходу порадували гостей інсценізацією першої частини «Енеїди», а також виконали уривки з п’єси «Наталка Полтавка".  Неперевершеними були виступи  Алли Лебедєвої в образі Наталки , Євгенії Рум’янцевої в образі Венери, Харченка Миколи в образі Енея та інших талановитих учасників.

 

 

 

  Усі присутні залишилися під великим враженням не тільки від творів Котляревського, які ніколи не втрачають своєї актуальності, а й від талантів студентів університету третього покоління.

 

 



Коментарі: Залишити коментар
 
X