Слідкуйте за нами

05-11-2019
Насилля в сім'ї - одна із найболючіших соціальних проблем сьогодення. Саме тому, 4 листопада 2019 року, у бібліотеці-філії №4 відбувся захід - полігон думок за участю психологів та правозахисників «Скажемо - «Ні», насильству в сім’ї», який проходив в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства».

 

Даний захід було проведено з метою привернення уваги до найбільш незахищених та вразливих груп населення щодо запобігання та припинення до них насильства у межах програми Центру спілкування і дозвілля «Позитив», яка діє в бібліотеці з 2016 року.
У заході взяли участь інспектори патрульної поліції Максим Оченаш та Роман Соколов, а також начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб'єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з надання БВПД - Світлана Терещенко.
В ході заходу було обговорено такі питання: що таке насилля в сім’ї та з   ким це може трапитись, куди звертатись в таких випадках, які цикли проходить насилля та який алгоритм дій допомоги постраждалим від домашнього насильства? Світлана Терещенко донесла до відома присутніх, яка допомога надається постраждалим від держави, а інспектор патрульної поліції Роман Соколов – про механізм покарання кривдників на законодавчому рівні.

 


Рада ветеранів мікрорайонів 1,2,3 взяли активну участь в обговорені теми.

 

В результаті розмови всі разом дійшли згоди, що домашнє насильство – це проблема не окремої родини, а всього суспільства. І часто людина наодинці не може вирішити це питання без підтримки і допомоги.

Коментарі: Залишити коментар
 
X