Слідкуйте за нами

25-10-2019
З 21 жовтня у бібліотеці-філії №8 діє виставка-вшанування «Незгасимий вогонь безсмертя», присвячена 75-й річниці з Дня вигнання з України нацистських окупантів. Свято, яке відзначається щорічно 28 жовтня. 

 


    Історичні події цього періоду повинен знати і пам’ятати кожен, щоб жертви не були марними. А їх було чимало — в ході бойових дій на території України загинуло близько 3 млн. воїнів, а на примусові роботи до Німеччини вивезено більш ніж 2 млн. українців, зруйновано 700 міст та 28 тис. сіл. А після війни — масові репресії та депортації сотень тисяч українців, поляків, кримських татар. Від розвитку подій на Україні  залежала доля всієї Європи. 
   Воїни-ветерани, в більшості, вже покинули цей світ, але залишилася пам'ять, яка передається у віках. З цим надбанням і були ознайомлені користувачі бібліотеки, переглядаючи матеріали виставки-вшанування. Це і книги, і воєнні фотокартки, і фронтові листи, ордени, медалі, нагороди. У наших сім’ях все це дбайливо зберігається. Ми, нащадки, пам’ятаємо про страшні наслідки війни. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю —  непереможний! Наша пам’ять робить нас сильнішими.
   Виставка не залишила байдужим нікого. Хтось ділився спогадами, хтось приніс свої сімейні фото, хтось цікавився новими книгами з сучасним поглядом на історичні події. 

 

 

 


Цю віху в історії України ніколи не стерти із пам’яті народу, адже трагедія Другої світової зачепила своїм чорним крилом кожну родину. Ця  рана ніколи не загоїться, цей біль втрати залишиться назавжди.



Коментарі: Залишити коментар
 
X