Слідкуйте за нами

11-10-2019
Під  назвою «За Честь і Волю» 10 жовтня бібліотекарі відділу абонементу ЦМБ провели в ЗОШ №19 патріотичну годину для учнів 9-го класу.
В українському календарі є не так багато дат, які увібрали в себе стільки свят і знаменних подій. 14 жовтня  відзначаємо День захисника України! День української повстанської армії. А ще в цей день на світле свято Покрови Пресвятої Богородиці припадає День українського козацтва. І всі ці свята тісно пов'язані між собою. 
Бібліотекарі розповіли старшокласникам про значення козацтва для формування української нації.

 

 

Саме козацтво сприяло виробленню такого способу життя українського етносу, який дав можливості вижити в умовах не тільки відсутності власної держави, але й за часів тотального знищення всього національного, самобутнього.

 

 
Також прозвучало багато теплих слів на честь сучасних захисників України, які в часи найтяжчих випробувань встали на захист рідної землі, дали всім нам можливість жити мирним життям. Україна заплатила за це важку ціну, втративши своїх синів і дочок. 
До уваги старшокласників були представлені художні та історичні книги, які висвітлюють добу козацтва, маловідомі сторінки боротьби українців в часи Другої світової, сучасні події на Сході України, зокрема, книга "Ангели світла. Книга пам'яті полеглих кременчужан за Україну”.

 


На заході було багато емоційних патріотичних відеокліпів та віршів, присвячених нашим героям, та пронизаних вірою, що все в нас буде добре. 
14 жовтня не забудьмо привітати своїх близьких зі святом Покрови та Днем захисника України, і побажати їм і всім нам, щоб Божа Мати завжди охороняла і берегла нас.  

Коментарі: Залишити коментар
 
X