Слідкуйте за нами

01-10-2019
28 вересня Кременчук святкував день міста! Бібліотекарі, як завжди, не залишились осторонь і прийняли активну участь у святкових заходах.
Розпочалося святкування з самого ранку, з патріотичного пробігу "Я люблю Кременчук", в якому брали участь 10 бібліотекарів. 

 А потім на кременчужан чекали дві локації від ЦБС для дорослих - "Українське весілля" Міського парку культури і відпочинку «Придніпровський»  та "Квітучий Кременчук" біля краєзнавчого музею.
Містянам представили 
справжнє свято, на якому перехожі відчули дух справжнього українського весілля. Бібліотекарі читальної зали ЦМБ у співпраці з творчими колективами Гориславського сільського будинку культури провели яскраве фольклорно-етнографічне дійство українського весілля «На вірність, на щастя, на згоду».

 

 

 Кременчужани побачили всі фрагменти весільного звичаю: від обряду збирання нареченої, до обряду її покривання, що символізував перехід із дівочого життя в заміжнє. Учасники дійства почастували гостей весільним короваєм, задушевною та веселою піснею, запальними танцями!
А в той же час біля краєзнавчого музею бібліотекарі частували всіх охочих  "їжею духовною" - представляли 
фотопроект «Парки Кременчука: погляд крізь час». 

 

Завдяки йому можна було побачити, як виглядали парки Кременчука від часів свого створення, і порівняти, якими вони стали зараз. Цікаво було дізнатися про парки та зелені зони міста з перегляду літератури «Під зеленими шатами», який теж був представлений на локації "Квітучий Кременчук".

 

 

Великим попитом користувався і коворкінг «Створюємо квітковий прапор Кременчука разом!»

 А ще була представлена виставка однієї книги, героїня якої дуже полюбляла хизуватися гарними манерами і приймала гостей виключно з книжкою в руках. Містяни швидко здогадалися, що це сама Проня Прокопівна, яка все чекала на свого Голохвастова. А доки не дочекалася, то фотографувалася з усіма охочими на батьковому кожусі, який виконував роль ведмежої шкури, такої модної в міщанському осередку. 

Весело, цікаво і пізнавально пройшло міське свято. З днем міста, любий Кременчук!

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X