Слідкуйте за нами

13-09-2019
 КРЕМЕНЧУК…
Ти, як кремінь, стоїш над Дніпром
Оберегом козацької слави, -
Хай святиться у душах добром
Твоя назва проста й величава.
Саме нашому рідному місту на Дніпрі  була присвячена краєзнавча прогулянка «Кременчуцькі меридіани туристичної феєрії», організаторами якої стали працівники відділу читальної зали та завідуюча науково-дослідним експозиційним відділом Кременчуцького краєзнавчого музею Вікторія Ширай.
Піша екскурсія набережною Дніпра розпочалася від пам’ятника Т.Шевченкові та закінчилася біля скульптурної композиції «Щука з Кременчука».

 

 


Учні Малокохнівської школи ознайомилися з історією заснування міста – фортеці Кременчук, екскурсно занурилися в  історію створення набережної міста, зведення дамби. Здійснили прогулянку до археологічної пам’ятки природи місцевого значення -  скелі - гранітного реєстру. Розповідь була обрамлена цікавими легендами про Андрія Первозванного, про Скелю вірності, свято щучого хвоста та ін.. 

 

 


Гарним наочним доповненням стали музейні предмети з археологічних розкопок, а саме: зуби акули, ножі та скребки з кременю, скам’янілості мушлів і коралів, що знайдені на території Кременчуччини.

 

Великим везінням стало проходження по фарватеру Дніпра туристичного лайнеру «Принцеса Дніпра», на фоні якого діти зробили безліч світлин.
Родзинкою екскурсії став краєзнавчий інтелектуальний пікнік, де учні не тільки смакували пирогом, яким бібліотекарі пригостили екскурсійну групу, але й через ігрове опитування-вікторину перевірили засвоєння матеріалу.

 

 


Екскурсовод Вікторія була приємно вражена  зацікавленістю і уважністю учнів, а учні в свою чергу були вдячні за пізнавальну та цікаву прогулянку. 

Коментарі: Залишити коментар
 
X