Слідкуйте за нами

13-09-2019
        З  9 по 13 вересня 2019 р. в с. Омельник відбулася чергова екологічна XХIIІ науково-практична конференція «Оцінка техногенного впливу на довкілля. Нові технології очистки промвикидів, зворотних вод, переробки відходів». Участь в ній взяли спеціалісти-екологи з різних міст України - Харкова, Києва, Знам'янки, Запоріжжя та ін.

 


       Відкрив конференцію О.П. Ткаченко, заступник директора департаменту з питань екології та природних ресурсів Полтавської обласної держадміністрації з доповіддю про сучасний екологічний стан в Полтавській області.
      Серед виступаючих була О.Б. Данченко – начальник Кременчуцької лабораторії контролю забруднення атмосферного повітря, яка розповіла про забруднення атмосферного повітря в місті Кременчуці в літній період цього року.
      Учасники конференції обговорювали систему моніторингу довкілля на території країни, зміни до законодавства  України щодо  користування водними об’єктами та в галузі метрології , сучасні прилади газового аналізу, заміну мережі водозабезпечення, перспективи модернізації систем очистки промстоків на ПАТ «Укртатнафта" та багато інших.

 

 


      Активну участь у конференції взяла і бібліотека-філія №4 Кременчуцької міської ЦБС для дорослих. "Проектна діяльність бібліотеки з екологічних питань" - тема доповіді, з якою бібліотекар філії  Жанна Воскобійник виступила на конференції.

 


     В своїй доповіді вона звернула увагу присутніх на значення проектної діяльності в бібліотеці, який досвід бібліотеки вже існує у цьому напрямку і з яких причин бібліотека вдається до написання проектів. Також розповіла про співпрацю бібліотеки з ГО "Культурний діалог" та участь бібліотеки в Програмі "Активні громадяни" по написанню проекту соціальної дії. Потім на прикладі екологічного проекту "Життя без сміття" в деталях пояснила алгоритм написання проекту та його важливість.
     По закінченню конференції її учасники здійснили екскурсію дендропарком "Івушка", милувалися його зеленими насадженнями та дихали чистим повітрям в "аромозоні".

Коментарі: Залишити коментар
 
X