Слідкуйте за нами

09-09-2019

9 вересня відзначаємо 250 років від дня народження  Івана Петровича Котляревського - видатного українця, якого Т. Шевченко шанобливо називав батьком української літератури.

З нагоди ювілею класика в відділі абонементу ЦМБ організовано виставку – присвяту, назвою до якої стали слова І. Франка: «І огник, ним засвічений,  не згас..».

 З полиць книжкової виставки користувачі можуть ознайомитися з чудово ілюстрованими поемою "Енеїда” Котляревського, п'єсами "Наталка Полтавка” і "Москаль — чарівник”. Ці твори вплинули на подальший розвиток вітчизняної літератури. Пригоди козаків — троянців стали зображенням поневірянь запорожців після зруйнування Січі. А Наталка Полтавка і москаль — чарівник — улюблені персонажі українського національного театру. 

 Пізнати більше письменника допоможе книга Петра Ротача "Іван Котляревський у листуванні”. А про життєві перипетії і кохання Котляревського розповість розділ книги Неллі Топської "Любов — наснага, любов — журба...”. Дослідження Віталія та Максима Закладних "Старі полтавці, хто вони?” та "Чого не їли предки наші” про побут та кухню давніх українців за "Енеїдою” І.П. Котляревського розширить ваші знання з етнографії Полтавщини.

 

Читаймо Котляревського, в його творах поєдналися живий сюжет і щирий гумор, національний колорит і український дух.

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X