Слідкуйте за нами

08-08-2019
   Місяць серпень щедрий на зорі. Щедрим видався він і на відомих українських письменників, чиї ювілеї відзначаємо в 2019 році.  
З такої нагоди в відділі абонементу ЦМБ організували книжкову виставку "Ювілейний зорепад”. І першими на ній запалали зорі Бориса Антоненко-Давидовича та Любка Дереша. 
  5 серпня виповнилось 115 років від дня народження Б. Антоненко-Давидовича (справжнє прізвище Давидов) — письменника, мовознавця, патріота, який понад усе ставив служіння любій Україні. Він — один із небагатьох, кому судилося повернутися з ГУЛАГу й розповісти про нього людям. 
  "Не судіть нас по наших ділах, а судіть нас по нашому болю” — заголовком до присвяченої йому виставки стали рядки з вірша письменника "Апеляція до майбутнього".   

 

 

 


  Любко Дереш (повне ім'я: Любомир Андрійович Дереш) відзначає своє 35-ліття 10-го серпня.  Він — один із найвідоміших сучасних українських авторів. А першу публікацію — роман «Культ» — мав у 18 років.  Книги Любка Дереша перекладені кількома європейськими мовами. Головні герої його творів — підлітки та цікаві історії з їхнього життя. Автор намагається правдиво показати життя героїв.  
" Любко Дереш — молоде обличчя сучасної літератури” — таку має назву на виставці зірка, присвячена молодому письменнику.   
  А також з нагоди 200-річного ювілею Пантелеймона Куліша, який відзначаємо 7 серпня, була відкрита виставка-шана "Великі українці: Пантелеймон Куліш — фундатор українського відродження”.

 

 

 


  Він відомий, як автор першого україномовного історичного роману "Чорна рада”. А ще, чудовий перекладач творів зарубіжних класиків. І.Франко вказував, що Куліш "дав нам переклад "Гамлета”, з яким можемо без сорому показатися в концерті європейських перекладів великого британця”. 
  Кожен автор цікавий по-своєму і є частинкою нашої літератури. 



Коментарі: Залишити коментар
 
X