Слідкуйте за нами

17-07-2019
Ернест Гемінгвей – американський письменник і журналіст, лауреат Нобелівської премії, один з найталановитіших представників літератури «втраченого покоління».

 

Його творчість, просякнута пафосом ствердження моральних засад життя, справила величезний вплив на розвиток прози ХХ століття. З нагоди 120-річного ювілею письменника у бібліотеці – філії №3 організована книжкова виставка – знайомство. На виставці представлені як твори самого письменника так і критичні видання про життя та творчу спадщину Гемінгвея.

 

 

Ернест Гемінгвей був легендарною особистістю ще за життя, а трагічний кінець його остаточно закріпив у суспільній свідомості думку, що лауреат Нобелівської премії американський письменник Ернест Міллер Гемінгвей - одна з мужніх легенд XX століття, досить щедрого на непересічних людей. Доля Гемінгвея, його біографія захоплюють багатством цікавих подій, дійовим учасником яких був цей чоловік, який умів знаходити досить точні слова для вираження того, що він хотів, який жив за власним моральним кодексом і наділив своїх героїв непростим вмінням - залишатися самими собою за будь-яких обставин. Твори Гемінгвея - це школа художньої майстерності. Він розробив власну манеру психологічного письма, залишив чудові зразки оригінальної сюжетної побудови прозових творів. Вони - приклад служіння митця ідеям справедливості та людяності, приклад особистої чесності і мужності в боротьбі зі злом. Запрошуємо усіх охочих ознайомитися з творчою спадщиною письменника.

Коментарі: Залишити коментар
 
X