Слідкуйте за нами

08-07-2019
         Наймагічніша ніч року… З 6 на 7 липня відзначається старовинне свято Івана Купала. Ворожіння, плетіння вінків, стрибки через багаття – традиції ці ще язичницькі, але збереглися і до наших днів.
        Це свято тепла, буяючої зелені, молодості, кохання, вогню та води.

 

 

 

 

 

 


        06.07.2019 року на літній сцені у Придніпровському парку відбулося етнодійство  «Купальська ніч – чарівна ніч». У організації та проведенні свята найактивнішу участь приймала ЦБС для дорослих.

 


 

 


        Співведучою вечора виступила завідуюча відділом читальної зали ЦМБ – Людмила Миргородська, від якої присутні дізналися про історію магічних та чарівних дійств, якими наповнена ніч на Івана Купала.

 


 

 

 


        Родзинкою етнографічного фестивалю став майстер-клас з плетіння купальських вінків який провели чарівні працівниці ЦБС для дорослих

 

– Людмила Великотрав,

 

Ірина Матієнко,

 

Любов Мостовенко

 

та Валерія Кірєєва.

 

Дійство плетіння вінків захопило усіх – дорослих і не дуже,

 

 

дівчат,

 

 

 

 

 

чоловіків,

 

 

 

людей поважного віку.

 

 

 


       Учасники цього чарівного вечора могли насолодитися піснями у виконанні народного ансамблю пісні і танцю «Славутич» (керівник Володимир Смоляков),

 

 

 

 

 

отримати задоволення від виступу народного цирку «Юність»,

 

взяти участь у танку-руханці,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

отримати приз за кращий купальський віночок. Кращою у дефіле в купальському вінку за глядацькими симпатіями стала бібліотекар відділу абонементу ЦМБ  - Кірєєва Валерія.

 

Яскравих вражень додали українські пісні у виконанні народного ансамблю сучасної та класичної пісні «Елегія» (керівник Людмила Ломоносова). 

 


      Бажаємо, щоб оновлення, очищення, заряд бадьорості, любов і злагода, які ви отримали на святі, збереглися надовго і зігрівали вас приємними спогадами до наступного року.

Коментарі: Залишити коментар
 
X