Слідкуйте за нами

25-06-2019
Так, виявляється і таке буває: бібліотечна геометрія! Нове слово в бібліотечному лексиконі, але, мабуть, тепер ми запам’ятаємо його надовго! Все це завдяки VII Всеукраїнській літній школі адвокації для бібліотекарів «Нова бібліотечна геометрія: адвокація, молодь, ОТГ».
З 18 по 22 червня близько 20 бібліотекарів з різних куточків України плідно навчалися адвокаційним методикам, знайомилися з роботою бібліотек Кіровоградщини, ділилися досвідом, надихалися і надихали один одного.
Неймовірні працівниці бібліотек Кропивницького, Олександрії, Світловодська та Попельнястого, які цього року стали господинями літнього «адвокаційного вишколу», довели, що і в маленьких бібліотеках з невеликим бюджетом можливо створювати вражаючі речі! Втілювати в життя фантастичні ідеї, створювати дієві програми, активно займатися проектною діяльністю! Працювати так, щоб і громада, і влада відчували не просто потребу в бібліотеці, а неможливість самого існування культурного і громадського життя міста чи села без бібліотеки! 
Побачене за ці п’ять днів викликало багато емоцій, вразило і здивувало. А дивуватися дійсно було чому: чого лише варте таємниче підземелля зі «справжньою» мумією, де кожен може випробувати свої сили у пошуках скарбів фараона (квест-кімната в юнацькій бібліотеці м.Олександрії, створена за рахунок грантових коштів);

 

 

відремонтована і споряджена за останнім словом техніки сільська бібліотека с.Попельнястого (де начальник відділу культури грає в ансамблі, шкільний вчитель опікується музейним комплексом і всі гуртом наводять лад у своїй громаді, ставлять вистави у ляльковому театрі та знімають кіно),

 

 

 

відділ інформаційних технологій та проектної діяльності Світловодської бібліотеки

 

 

і , звичайно ж, дизайн та змістовне наповнення і успішна діяльність ОУНБ ім. Чижевського у Кропивницькому.

 


Як досягти успіху, не потрапити в «глухий кут», визначити коло прихильників, правильно вибудовувати комунікаційні вертикалі та горизонталі для створення дієвої адвокаційної кампанії бібліотеки – ось чому навчали «школярок» тренери, які не втомлювалися повторювати, що ми все зможемо!
Змогли учасниці, насамкінець, створити той самий «чарівний багатогранник» - комплексну програму з організації ефективної роботи бібліотекаря ОТГ, яка базується на неперервній освіті та постійному вдосконаленню його компетенцій.
Бібліотека має бути невід’ємною частиною громади, а бібліотекар – розумний, освічений, прогресивний і активний член громади, чия діяльність спрямована на підвищення якості життя цієї громади – завжди має бути на крок попереду, набувати нових знань та навичок для виконання своєї важливої місії. Саме такого висновку дійшли учениці VII літньої школи адвокації - чудові жінки та бібліотекарі за покликанням, справді небайдужі до долі своїх бібліотек, готові змінюватись самі, щоб змінити світ навколо себе!

 

 
Мандри мальовничими куточками Кіровоградщини, зустрічі з колегами, набуття цікавого досвіду, напружені тренінги, практичні вправи, обговорення  та обмін враженнями

 

– така собі аналітична геометрія після занять і навіть під час довгих переїздів автобусом – все це стало можливим завдяки Полтавському обласному відділенню УБА, яке профінансувало участь зав. ОМВ Вікторії Старкової в VII Всеукраїнській літній школі адвокації, голові якого, а також голові Секції з  адвокації УБА Влезько Надії Володимирівні, велика подяка! 
Шановні колеги – бібліотекарі! УБА -  це наш помічник на професійному шляху, тож поповнюйте ряди УБА та скористайтеся можливостями становлення та зростання в нашій цікавій професії! 











Коментарі: Залишити коментар
 
X