Слідкуйте за нами

20-06-2019
28 червня 1996 року було прийнято першу в українській історії Конституцію незалежної держави України, яка остаточно закріпила правові основи нашої держави, її суверенітет і територіальну цілісність. Ця подія стала найважливішою в житті українського народу після проголошення 24 серпня 1991 року незалежності України і схвалення 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням Акта проголошення незалежності України. Прийняття Конституції України логічно завершило процес становлення України, як суверенної держави, що має свій Основний Закон. 
В рамках святкування Дня Конституції України у відділі читальної зали представлено  виставку-колаж «Конституція – оберіг нашої держави».

 


 Пропоновані  книги  познайомлять  з історичними передумовами прийняття Основного Закону України. Тут можна прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України. Література відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. 
Серед літератури, яка експонується на виставці, безумовно, привернуть увагу такі як: «Історія України: неупереджений погляд», «Держава і цивілізація в історії України», «Законодавство України», «Конституція України», «Усі Гетьмани України», «Ярослав Мудрий», «Пилип Орлик», «Михайло Грушевський».
Сподіваємося, що запропонована нами підбірка книг допоможе усім бажаючим послідовно розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї.

Коментарі: Залишити коментар
 
X