Слідкуйте за нами

07-06-2019
   6 червня у відділі абонементу ЦМБ спільно та з ініціативи Кременчуцького міського центру Соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді відбувся цікавий пізнавальний захід, який мав назву "Етнокультурна мозаїка Криму. Звичаї та традиції”. Це вже третя зустріч із циклу заходів, покликаних поширювати історико - культурну спадщину півострова Крим, зокрема, його корінних народів. 

 

 


  На заході була присутня представник міського центру Самчішина Тетяна Миколаївна. 

 


  А також були запрошені спеціальні гості Солієва Аліме і її доньки, які розказали присутнім про  звичаї та традиції кримських татар, культурні особливості, вірування, побут, традиційні страви і ще багато всього, що притаманне життєвому укладу саме цього народу.  
Був представлений національний одяг, чудовий посуд, предмети вжитку,  продемонстровано відео. Присутні (а захід був організований для учнів літнього пришкільного табору ЗОШ № 20) дізналися про призначення незвичних предметів, дещо із вбрання, навіть, могли приміряти, що викликало загальний захват.

 

 

 


  Всім дуже сподобався невеличкий майстер — клас по виготовленню листівки з зображенням національного символу кримських татар — тюльпану. А ще дітлахи отримали в дарунок дитячі журнали. 

 

 

 


  Захід пройшов в дружній, теплій атмосфері, збагатив присутніх новими знаннями, враженнями та спонукав до обговорення планів нових зустрічей.







Коментарі: Залишити коментар
 
X